TIPS | Coronaregelingen voor ondernemers

14 juli 2020

check hier alle coronaregelingen!


bekijk de lokale subsidieregelingen:
Gemeente Zwolle
Provincie Overijssel


Hulp bij digitalisering

Provincie Overijssel biedt aan MKB, culturele en maatschappelijke ondernemingen een Digitaliseringsvoucher aan.

Subsidie voor ondersteuning bij het digitaal bereiken en bedienen van klanten en om te investeren in de digitalisering van producten of productieprocessen.

Vraag hier je digitaliseringsvoucher aan


Extra subsidie voor kunst en cultuur in Zwolle

De coronacrisis heeft grote impact op de kunst- en cultuursector in Zwolle. Het culturele leven in onze stad is voor een groot deel stilgevallen.

Cultuur is erg belangrijk voor de vitaliteit en veerkracht van Zwolle. Een levendig artistiek en creatief klimaat is onmisbaar. De gemeente Zwolle wil culturele initiatieven behouden die van artistieke kwaliteit zijn en van belang voor de toekomst van de stad.

Er wordt daarom een extra financiële impuls gegeven. De gemeenteraad roept bovendien cultuurmakers en creatieve makers in de stad op om Corona-zomervakantieactiviteiten te organiseren voor Zwolse kinderen en jongeren.

Lees meer


Informatie voor:
Zwolse ondernemers


Perspectiefnota: wat investeert Overijssel zelf in cultuur?

Gedeputeerde Staten stellen voor om in totaal € 3,4 miljoen aan noodmaatregelen voor cultuur beschikbaar te stellen. Vanuit de verschillende ‘taskforces’ op het gebied van cultuur en (vrijetijds)economie zullen de komende tijd nog meer voorstellen volgen, daarvoor is een flexibel budget van € 2 miljoen beschikbaar.

Op woensdag 1 juli vergaderen Provinciale Staten over het voorstel. In het najaar komt het college met een voorstel voor maatregelen die gericht zijn op het herstel.

Lees meer


Aanvraag Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB (TVL)

De Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB (TVL) helpt mkb-bedrijven bij het betalen van een deel van hun vaste lasten. De tegemoetkoming van minimaal 1.000 euro en maximaal 50.000 euro is voor bedrijven die meer dan 30% van hun omzet hebben verloren door de coronacrisis. Aanvragen kan vanaf 30 juni 2020, 12.00 uur tot en met 30 oktober 2020, 17.00 uur bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

Lees meer


Ontwikkelfonds Regio Zwolle

Upgrade Jezelf helpt werkgevers om te investeren in (toekomstige) werknemers. Naast inspirerende verhalen, handige tools en een netwerk van specialisten bieden we een financieel steuntje in de rug vanuit het Ontwikkelfonds Regio Zwolle.

Nieuw is dat individuele inwoners /medewerkers zich vanaf juli rechtstreeks kunnen aanmelden bij het zogeheten Ontwikkelfonds. Ook is de regeling voor werkgevers gunstiger gemaakt. Zo kunnen zij voor een onbeperkt aantal medewerkers een aanvraag indienen, is de scholingstermijn verlengd en is het opleidingsniveau niet meer begrenst.

Lees meer


Bereken hoe corona-regelingen jouw onderneming helpen

Ken je de corona calculator al? Deze tool is ontwikkeld door MKB-Nederland en VNO-NCW en hiermee kun je berekenen hoe de corona-maatregelen jouw onderneming helpen.

De corona calculator geeft je direct inzicht in de relevante steunregelingen van overheden en financiële instellingen.

Naar de Corona Calculator


NOW 2.0: tegemoetkoming in loonkosten

De voorwaarden van de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) zijn vernieuwd. De NOW voorziet in een tegemoetkoming in de loonkosten. Vraag de NOW 2.0 vanaf 6 juli aan.

Vanaf 6 juli 2020 kunnen werkgevers de NOW 2.0 aanvragen uit het tweede noodpakket. Dit tweede noodpakket, is erop gericht om zo veel mogelijk banen te behouden. Tegelijkertijd is het belangrijk dat mensen zich aan te passen aan de nieuwe economische realiteit. Daarom zijn werkgevers die de NOW 2.0-regeling aanvragen verplicht om hun werknemers te stimuleren om aan bij- en omscholing te doen.

Lees meer over tegemoetkoming in loonkosten
Lees meer over bied je personeel omscholing aan


TOFA: 1.650 euro bruto voor flexwerkers

Er is een noodsteunregeling voor flexwerkers. Met deze Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Flexibele Arbeidskrachten (TOFA) kunnen flexwerkers die aan de voorwaarden voldoen een tegemoetkoming krijgen.

Bekijk de voorwaarden


Stimuleringsfonds Creatieve Industrie

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie nodigt architecten, ontwerpers en makers uit om een voorstel in te dienen voor een onderzoek, experiment of ontwikkeling van nieuwe kennis in samenwerking met een lab, ontwikkelplek of werkplaats.

Met deze oproep wil het Stimuleringsfonds ontwerpers in staat stellen om samen met een partner een omgeving te creëren, waarin gezamenlijk experimenteren, het leggen van nieuwe relaties en het delen van kennis centraal staan. Deadline is woensdag 2 september 2020.

Lees meer


Music WorX Accelerator 2020

The Music WorX Accelerator enters a new round in 2020! This year again, they are looking for innovative business models at the interface between music and technology. Locked concert halls, canceled festivals, deserted dance floors – the corona crisis shakes the (live) music. Alternative revenue and business models are needed. Do you have a business idea that can help the music industry take a step into a digital future? Apply now for the Music WorX Accelerator and take your business model to the next level! Of course, other innovative concepts are welcome as well!

Check